Friday, 13 May 2011

hari yg x mngembirakan....

emm ari ni hari ulangtahun...tp aku skit pon xde rase happy...no ucapan..n no everything..
mcm hr2 biase..kdg2 bila asyik2 pikir da letih nk harungi sume ni...menci dgn keadaan mcm ni
terase nk pergi jauhhhhh..xnk dah tempuhi khidupan sebegini...cuba utk x mahu pikir yg org lain bahagia je
tp aku???????....emmmm...kalo ade ade tpikir nk bpisah salah x???aku x mahu tros jd ank mnantu yg
derhaka...n ati aku sgt keras utk mngalah....aku hanya mampu sabar  n tros sabar....sampai aku jd letih
andai suami nk tros sbegini..diam tanpa nk ckp ape yg x puas ati...n dia tros bsikap tidak adil...
lebih baik berakhir dsini....kerana aku bukn tunggul kayu atau balaci dlm umah ni...mane tggjwb aku buat
tp sampai aku sorang nk uruskn umah ni raseny da tlalu letih..cukup2 la dera mental aku
jgn sampai aku jd makin kurang ajar n pendendam atas ape yg ko buat pd aku...ape yg mak n adik bradik ko
da buat pd aku...ksabarab aku ada tahapnya...aku sbenarnya da xde pe2 perasaan n harapan atas pkahwinan ini.bertahan nya ia cz ade ank2......

5 comments:

  1. salam dear..bykkan b'sbr yer.jln t'baik mmg b'pisah dlu ler,klau dia btl2 sygkn n perlukan dear nga anak2 dia akan rujuk blk..tu jer jln p'yelesaian bila da smpai tahap ni dear..
    kuatkan semngat yer dear.

    ReplyDelete
  2. zany: jgnla ade pasaan cmtoh.. aku lak yg cedey dgr! :( u r my frenz... cube dan cube utk perthnkn lg masjid yg ko da bine 5 thn tuh. aku phm poblem ko tp aku xberdaya nk cmpur tgn cume mampu beri nashat jew. as a frenz i want to advice u berDOA byk2, solat hjat tok kmbalikn sinar dlm fmly ko.. jgn putus2 buat bende nie.. mane tau hikmah yg Tuhan bg nti lg BESAR dr dugaan kecil ko nie...... kuatkn semangat ko tau!! aku sntiase support ko beb... Jgn mengalah

    ReplyDelete
  3. enie:tq ..zany kdg2 rase lemah n sbb da tlalu letih nk hadapi sume ni.tu yg kdg2 pikir yg bukn2...sampai xtau nk luah ape lg ni..penat la enie

    ReplyDelete
  4. nomy:mental aku da sakit sgt2..otak pon da letih..xnk pikir sgt hal cegini..tp slalo tpikir..aku penat mie...aku try lakukn yg tbaik..tp perasaan aku camner?aku pon sygkan masjid yg kami bina ini..tp susah sgt nk bina ksefahaman ..tlalu sukar...aku takot blom sampai 10tahun aku da tsungkur mie..aku jd makin x kuat..but aku hargai kata2 smanagt ko buat aku..aku akn try la buat yg tbaik..pada tuhan je la tnpat aku mngadu nasib...tq mie..

    ReplyDelete
  5. hmm tak tau plak smpai mcm tu..bru tergerak ati nak bukak blog zany,baru tau..patut la slalu status zany kat fb zany lain mcm jek..sabar zany,if ada aper2 nak share,just inbox oni kat fb key-pe guna kawan klu takbleh sharing.sharing is caring ;)

    ReplyDelete