Friday, 13 May 2011

hari yg x mngembirakan....

emm ari ni hari ulangtahun...tp aku skit pon xde rase happy...no ucapan..n no everything..
mcm hr2 biase..kdg2 bila asyik2 pikir da letih nk harungi sume ni...menci dgn keadaan mcm ni
terase nk pergi jauhhhhh..xnk dah tempuhi khidupan sebegini...cuba utk x mahu pikir yg org lain bahagia je
tp aku???????....emmmm...kalo ade ade tpikir nk bpisah salah x???aku x mahu tros jd ank mnantu yg
derhaka...n ati aku sgt keras utk mngalah....aku hanya mampu sabar  n tros sabar....sampai aku jd letih
andai suami nk tros sbegini..diam tanpa nk ckp ape yg x puas ati...n dia tros bsikap tidak adil...
lebih baik berakhir dsini....kerana aku bukn tunggul kayu atau balaci dlm umah ni...mane tggjwb aku buat
tp sampai aku sorang nk uruskn umah ni raseny da tlalu letih..cukup2 la dera mental aku
jgn sampai aku jd makin kurang ajar n pendendam atas ape yg ko buat pd aku...ape yg mak n adik bradik ko
da buat pd aku...ksabarab aku ada tahapnya...aku sbenarnya da xde pe2 perasaan n harapan atas pkahwinan ini.bertahan nya ia cz ade ank2......

my anniversary 14/05

hari ni genapla 5tahun usia perkahwinan kami..kejap je kan!pejam celik da 5tahun..xde pe nk harap sgt,just dpt mnempuhi lg 5tahun tanpa byk halangan lg..cukupla 5tahun yg aku tempuhi ini..aku da letih sgt sampai malas nk kenang hari2 yg istimewa dlm khidupan kami..aku mharapkan yg tbaik gak mcm insan lain..ape2pon aku redha n pasrah...

Monday, 9 May 2011

07/05-09/05

baru balik dr bcuti.emmm seronoknya..dpt luangkn mase ngn asben n ank2 tanpa ade org lain
.puas ati.....harap tahun depan dpt pi bcuti lg..hihi...

Sunday, 17 April 2011

sedih....

emm rase sedih sgt ati...mggu lepas adik aku accident..guna my dad car..so car rosak trok..aku anta kete aku bg ayah aku guna dgn harapan en suami dpt bantu pinjamkn aku ketenya...haru.....xde ny dia nk offer kete dia..siap tany aku lg...~syg nk pi kjer camner nnt????~aku tarik la muka...aku jwb(emmm xpe la syg tumpang je kwn2..if dorng kne stay sampai jam 10mlm  syg ikot je la).huhu dlm ati menangis sgt..patotnya dia tu offer la pakai kete dia dlu..dah la sebuklan kete my dad masuk workshop..sedih yg x dpt nk dluahkan...actually suami isteri harusla bantu mbantu..ni ????xpe la..da nasib aku..aku da promise pd dri sdri yg aku xakan mnyusahkan en suami lg sampai bila2..biar pon aku kne pi kjer jln kaki..aku rela dr susahkan dia..kesian kan nasib aku..ade suami but...ya allah aku mohon padamu permudahkan la segala urusan ku didunia in..jua diakhirat..aku pasrah padamu ya allah..ameen..dr pg ati aku sayu...aku x sanggup nk cite pada mama n papa ku..aku xnk dorg tau aku susah kat cni..biar la ku tanggung sdri..

Thursday, 14 April 2011

saje....

~seandainya sejarah silam dlm hidupku satu kesalahan,aku rela terima pembalasan...
  namun sejarah ttp x akn boleh berubah,kerana ianya satu hakikat
  seandainya kau menerima aku seadanya,,kau harus menerima sejarah hidupku~......
  fahamilah..........

Friday, 8 April 2011

GERAMM...

kdg2 aku geram ngan ipar duai ni..aku pon ade mak ..tp aku x penag buat mak aku mcm tu..buat mak mcm balaci..dtg umah mak pg2 hanto sebakul besar kain yg da dibasuh..if maid aku x jemur..mak la tukang jemur.dah la mak tu guna tangan sebelah..xde otak btol la kakak ipar aku ni..kain dia ngan campor baju laki dia sume org jemurkan..xde prasaan malu ker???bodo...atie pon sama..pmalas tahap gaban...asyik suruh mak itu ini..cian mak...jg org suruhan ank2...aku geramm bila tgk ngan mata sdri...mak pon tau senyao jer..ikot jer..alasan bodoh..ko da mak dia..tegur la ank sdri...sakit ati aku..

Tuesday, 29 March 2011

da x kisah da...

APE YG AKU NK KISAH????HAHAHAHA...KHIDUPAN MCM NI LA...
SO BUAT BODO JE LA
KT HIDOP ATAS BUMI ALLAH
SUME HAK ALLAH....

30/03/2011

emmm ...x tau la sampai bila aku ngan mertua aku nk diam jer...kdg2 bosan gak..org lain ade mertua bole bawak nyembang.tp aku dgn dunia aku sdri..semoga allah bukakan pintu hatiku utk berbaik2 dgn dia...aku bukan ape..x mahu menambahkan lg masalah yg ade..skrg pon da ttanggung..so the best way kami diam je la..asal hubungan aku n asben x byk masalah..rumahtangga mana yg xde prob...cuma kdg2 aku rase asben aku x matang dlm menangani permasalahn kami..dia lebih suka mendiamkan dri..tp tidak bg aku....

Monday, 28 March 2011

syukur

alhamdulillah..bersyukur atas rezki drnya..semoga aku akn jd manusia yg sentiase bersyukur
aminn ya allah..atas nikmat kurnia drmu
aku sedari kdg2 aku terlupa bsyukur padamu
tanpa ku sedari aku adalah manusia yg terpilih ko kuniakan rezki
tp aku terlupa
ampunkan aku ya allah

Wednesday, 16 March 2011

17/03/2011

emmm x sabarnya nak balik KG ku...rindu sgt..bosan giler dok cni..cepat la mase berlalu
aku x sabar sgt da ni...ooo ooo balik KG..hati riang..

Saturday, 12 March 2011

aku da letih......

smlm aku sms kat asben ..cz selama ni aku tlalu geram..kerana byk pendam rase ati...rase bersalah gak..tp kalo aku x sms aku makin sedih dgn ape yg dia lakukan skrg...bila la dia akn berubah???aku xtau nk buat ape lg...aku stiase bdoa smga dia akn berubah ..

Tuesday, 8 March 2011

hari2 biase..emm

buat pertama kalinya aku open blog..atas pdapat seorag kwn yg sgt baik..thanks kawan..best la kawan ngan awak..awk sgt baik hati..sy like la!!hihi..kat cni aku dpt luahkan rase hati aku yg selama ini byk aku pendamkan..